История


Пиринпласт АД е основана през 1974 г. с основна дейност производство на пластмасови изделия за бита. От 1996 г. е акционерно дружество. Производствената база се намира в гр. Гоце Делчев и е разположена на площ от 72 дка. През своята дългогодишна история, компанията следва тенденциите на пазара, като разширява своето производство и продуктово разнообразие.


Днес успешно разработваме, произвеждаме и продаваме шприцови изделия, пластмасови прибори за хранене, екструдирани плоскости от полипропиленово велпапе с търговска марка „ВЕЛПЛАСТИК“, както и изделия от него, профилирани поликарбонатни плоскости “CARBOSTAR” и полимерни мрежи.


Благодарение на адекватната реакция към новите тенденции на пазара, дружеството се превърна във водеща фирма в своята област. Около 95 % от производството ни е ориентирано за износ, предимно за страните от ЕС, като Германия, Австрия, Франция, Италия, Словения, Дания, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия, а също и за Швейцария, Русия, Израел, Сърбия, САЩ и др.


Компанията разполага с високо квалифициран персонал, голям модерен машинен парк и внедрена Система по качеството по ISO 9001:2015, която гарантира качеството на продуктите и изпълняване на изискванията на клиентите.

 
 
 
 • Основаване

  1974 г. Пиринпласт е основано като предприятие за производство на пластмасови изделия за бита.
 • Ново Производство

  1983 г. Започва производство на профилирани полипропиленови плоскости, което се разширява през 1986 г. и се превръща в основно за предприятието.
 • Производство на Полимерни Мрежи

  1986 г. Пускане в експлоатация на 4 екструдерни инсталации за производство на Полимерни мрежи.
 • Частна собственост

  1996 г. Фирма Пиринпласт АД става изцяло частна собственост.
 • Сертификация по ISO 9001

  2001 г. Компанията внедрява Система за управление на качеството и е сертифицирана по стандарта EN ISO 9001.
 • Производство на Поликарбонатни плоскости

  2007 г. Инсталиране на линия за производство на профилирани поликарбонатни плоскости на италианската фирма OMIPA.
 
 

Политика по качество


Основната цел в дейността на Пиринпласт АД е да създава и предоставя на своите клиенти продукти, които все по-пълно да удовлетворяват техните потребности. За да постигнем развитие, ние си поставяме конкретни цели, които са част от фирмената ни политика по качество.