Производство и процес на работа„Пиринпласт” специализира и се разраства в областта на пластмасо-преработването. Днес дружеството е една от водещите български фирми в своята сфера с голямо разнообразие от продукти.

Ние дефинираме изискванията и нуждите на своите клиенти, като им предлагаме най-добрите решения за техния бизнес.

„Пиринпласт” постоянно развива своите способности като изработва нови продукти спрямо изискванията на клиента. Непрекъснато инвестираме в модерна технология за подобряване на качеството и производствената ефективност.

Поради разнообразието от продукти заводът има възможност да изработва изделия за различни приложения и индустрии, като в момента главен компонент заемат автомобилната индустрия, стъкларската промишленост, фармацията, здравеопазването, строителството, селското стопанство, разделното събиране на отпадъци и опаковките за многократна употреба.

Компанията поддържа високо конкурентно ниво, като през годините се усъвършенства в производството на продукти от полипропиленово велпапе (ВЕЛПЛАСТИК). Велпластик е търговското име и регистрирана търговска марка на полипропиленово велпапе, произвеждано от „Пиринпласт” – единствения производител в България на полипропиленови профилирани плоскости.

През септември 2007 г. компанията закупи и внедри нова линия за производство на поликарбонатни листове от италианската компания OMPIA. Разширяването на производствената линия прави Пиринпласт единствения производител в България на този вид поликарбонатни листове, които имат многобройни приложения. Carbostar съответства на днешните нужди, съчетавайки неограничени възможности за дизайн и редица други важни предимства. Той е на сравнително ниски цени, които го превръщат в универсален материал, намиращ приложение в различни индустрии. Лесен за инсталиране и поддръжка, той предлага модерен естетичен дизайн, стабилност и здравина.

За повече информация разгледайте нашите продукти.


Проверка на качествотоЗа нас един от най-важните елементи oт производствения процес е качеството на суровината. Заводът изкупува суровина, която съответства на Европейските стандарти.

Внедрената система по качество ISO 9001, която дружеството притежава, гарантира удовлетворяване на всички изисквания на клиентите в производствения процес.


Технологични съоръженияЗаводът е оборудван с иновативен машинен парк, който рефлектира на различните етапи от производствения процес.

„Пиринпласт” произвежда изделията си по три основни технологични метода, които непрекъснато се усъвършенстват: екструзия; леене под налягане (шприцоване); формоване чрез раздуване (бласване).

Екструзия – освен, че е единствен производител на поликарбонатни плоскости в България, произвежда полипропиленово велпапе и полимерни мрежи, които са международно търсени продукти.

Леене под налягане (Шприцоване) – По този метод се произвеждат изделия с тегло от няколко грама до 4500 грама, задоволяващи широки потребителски изисквания.

Формоване чрез раздуване (Бласванне) – По този метод се произвеждат туби и бидони с различна вместимост. Основните изходни материали, които се използват при производството са: полипропилен, полиетилен с висока плътност, полиетилен с ниска плътност, полистирол.

Рециклиране – „Пиринпласт” разбира нуждата от рециклиране на пластмасата и използва различни процеси на рециклиране. Нашият главен компонент в производството – полипропиленът е годен за втора употреба, тъй като е 100% рециклируем. След края на продуктовия цикъл, ние можем да изкупим продукта на клиента да го вкараме отново в производств.